Hoe kan ik bloem of poederachtige producten vacuümverpakken?

Vacuümverpakken van bloem voor langdurig bewaren

Indien u bloem of poederachtige producten langdurig wenst te bewaren, is vacuümverpakking een aanbevolen methode. Door vacuüm te verpakken blijft bloem jarenlang houdbaar, wat vooral handig is wanneer u zelf bloem produceert en deze voor langere tijd wilt bewaren. Er zijn echter enkele richtlijnen die in acht genomen dienen te worden:

  • Zorg ervoor dat de bloem niet in de vacuümpomp wordt gezogen.
  • De bloem dient droog te zijn tijdens het vacuümproces.
  • Gebruik bij voorkeur verse bloem voor optimale langdurige bewaring.
  • Maak gebruik van een goede vacumeermachine, bij voorkeur met dubbele verzegeling.
  • Kies voor aluminium vacuümzakken om bescherming te bieden tegen invloeden zoals zonlicht, temperatuurverschillen en ongedierte.
Voorkom dat er bloem of poeder in de pomp terecht komt
Stappenplan Bloem of Poederachtige producten Vacumeren
Voorkom schade aan de pomp
Om schade aan de vacuümmachine te voorkomen, is het van belang om de bloem niet rechtstreeks in de vacuümzak te plaatsen tijdens het vacuümproces. De bloem zal namelijk rechtstreeks naar de pomp worden gezogen, wat tot schade kan leiden. Ook kunnen resten van bloem achterblijven aan de binnenkant van het apparaat, wat het kan vervuilen.
Gebruik een papieren zak
Plaats de bloem in een papieren zak, zoals een broodzak, waar lucht door de minuscule gaatjes kan komen maar geen bloem, waardoor deze ideaal is om in een vacuümzak te plaatsen. Dankzij de papieren zak kunt u probleemloos vacuüm verpakken zonder dat er bloem in de pomp wordt gezogen.
Sluit de zak voldoende
Let er wel op dat u de papieren zak goed sluit aan de bovenkant, eventueel met plakband, om te voorkomen dat deze tijdens het vacuümproces opengaat.
Ideale bewaaromstandigheden
Bewaar de bloem op een droge en donkere locatie, bij voorkeur in een afgesloten kast, weg van externe invloeden zoals zonlicht, ongedierte en vochtigheid.

Extra maatregelen voor het bewaren van bloem

Een alternatieve methode is om de bloem in te vriezen, zodat deze hard wordt en beter vacuüm verpakt kan worden. Let echter op dat de bloem vochtig kan worden. Gebruik zuurstofabsorbers om te voorkomen dat er nog lucht in de vacuümzak zit, waardoor u de bloem 10 tot 15 jaar kunt bewaren.

Om de kwaliteit van de bloem nog verder te waarborgen, wordt ook aanbevolen om de bloem in aluminium vacuümzakken te bewaren. Dankzij de beschermde atmosfeer die een aluminium zak biedt, blijft de bloem langer houdbaar en behoudt deze zijn eigenschappen langer. Bovendien biedt een aluminium zak bescherming tegen invloeden zoals zonlicht, temperatuurverschillen en ongedierte.

Aluminium vacuumzak

TIP: Let erop dat er geen bloem in de vacuümpomp terechtkomt, om schade aan het apparaat te voorkomen. U kan bovenstaande ook toepassen op poederachtige producten.

10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
team productarchives
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0