Het vacuüm verpakken van bankbiljetten en munten

Kunt u geld vacuüm verpakken?

Als u geld veilig wilt bewaren of beschermen tijdens transport, kan het vacuüm verpakken van bankbiljetten een betrouwbare keuze zijn. Het vacuüm verpakken van geld biedt bescherming tegen externe invloeden, zoals weersomstandigheden, vocht, ongedierte en mogelijke beschadigingen als gevolg van vocht, wat bankbiljetten kan aantasten en verkleuren. Bovendien beschermt het tegen fraude en diefstal, omdat u meteen kunt zien of de verzegeling is verbroken.

Het vacuüm verpakken van geld kan extra bescherming bieden tegen oxidatie (munten) en blootstelling aan zonlicht, hoewel het altijd wordt aanbevolen om geld op een donkere en bij voorkeur droge plaats te bewaren.

INFO: Door geld vacuüm te verpakken, beschermt u het tegen fraude, vocht, geuren, ongedierte, zonlicht en verkleuring. Bovendien bespaart u ruimte en kunt u elke vacuümzak labelen met het bankbiljettype en de hoeveelheid, wat u later een duidelijk overzicht geeft van de inhoud en waarde van elke zak.

Het vacuüm verpakken van geld is ook een efficiënte manier om geld te sorteren op biljetwaarde, bijvoorbeeld briefjes van 500, 100, 50, 20 en 10 euro kunnen afzonderlijk worden bewaard, waardoor u een duidelijk overzicht heeft en elke vacuümzak is gelabeld met het betreffende bankbiljet.

We raden aan om de vacuümzakken te labelen met zowel het biljettype als de waarde. Bijvoorbeeld: “Vacuümzak 1: 50 x 50 € = 2500 € totaal.” Het kan ook handig zijn om de datum toe te voegen, zodat u kunt bijhouden hoelang de biljetten in de vacuümverpakking zitten.

Bescherming van geldstukken en munten tegen oxidatie

Als u ooit munten heeft gezien die tientallen jaren in een lade hebben gelegen, dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat ze door oxidatie verkleuren, roesten of groen worden. Ook vocht en andere externe factoren kunnen de kwaliteit van munten aantasten.

Door geldstukken vacuüm te verpakken, beschermt u ze niet alleen tegen oxidatie en verkleuring, maar houdt u ze ook hygiënisch. Net als bij bankbiljetten kunt u na het vacuüm verpakken de zak labelen met de totale waarde. Voor het vacuüm verpakken van munten is het raadzaam om extra sterke vacuümzakken te gebruiken, omdat deze dubbel zo dik zijn en beter bestand tegen het bewaren van muntstukken.

Richtlijnen voor het vacuüm verpakken van geld en belangrijke documenten:

✅ Houd bankbiljetten en muntstukken gescheiden, omdat de biljetten kunnen beschadigen als ze samen met muntstukken worden vacuüm verpakt.

Laat voldoende ruimte tussen de bankbiljetten en de verzegeling; als u de bankbiljetten te dicht bij de opening plaatst tijdens het sealen, kunt u ze permanent beschadigen. Laat altijd minimaal 5 cm ruimte tussen de biljetten en de sealnaad.

✅ Label geld na het vacuümverpakken met het biljettype, bijvoorbeeld 100 of 50 euro biljetten, evenals de hoeveelheid en totale waarde. Dit maakt het gemakkelijk om later te zien hoeveel geld er in elke verpakking zit.

✅ Voor het vacuum verpakken van munten gebruikt u extra sterke vacuumzakken.

✅ Bewaar geld op een donkere, droge ruimte liefst uit het zonlicht aangezien UV-straling de inkt kan vervagen en het biljet of document onleesbaar kunnen worden hierdoor.

TIP: Omdat bankbiljetten en munten vacuüm verpakt zijn, kunt u snel vaststellen of een vacuümzak is geopend. Zodra deze is geopend, verdwijnt het vacuüm, waardoor u gemakkelijk kunt controleren of er bankbiljetten of munten ontbreken. Tenzij de dief toegang heeft tot dezelfde soort vacuümmachine en zakken, kan hij niet verbergen dat er geld is weggenomen.

Munten vacuüm verpakken

Dankzij het vacuüm verpakken van geld beschermt u het tegen lucht, stof, vocht, ongedierte en fraude. Het vacuüm verpakken van geld wordt aanbevolen voor transport of langdurige opslag.

Als u bijvoorbeeld geld naar de andere kant van de wereld moet transporteren, kunnen verschillende weersomstandigheden een risico vormen voor uw bankbiljetten, zoals vocht, extreme kou en hitte.

De locatie waar u geld bewaart, zoals op zolder of in de kelder, kan ook schadelijk zijn vanwege vocht, stof, ongedierte en oxidatie. Houd er rekening mee dat het vacuüm verpakken van geld niet beschermt tegen brand; overweeg om vacuüm verpakt geld in een extra brandbestendige kluis of koffer op te bergen.

Dankzij het vacuüm verpakken van geld kunt u gemakkelijk vaststellen of er diefstal heeft plaatsgevonden, omdat de verzegeling is beschadigd of het vacuüm uit de zak is verdwenen waarin u geld heeft opgeborgen. Daarnaast bespaart het vacuüm verpakken van geld ruimte en kunt u belangrijke documenten zoals geboorteaktes en contracten vacuüm verpakken om te voorkomen dat ze verkleuren of onleesbaar worden na vele jaren bewaren.

Voordelen van geld bewaren in vacuum verpakking
  • Fraudebestendig
  • Bescherming tegen ongedierte
  • Voorkomen van vervaging en onleesbaarheid
  • Vocht-, lucht- en stofvrij
  • Gemakkelijk labelen van zakken
  • Ideaal voor transport
  • Ideaal voor langdurige opslag
  • Bescherming tegen oxidatie (munten)
  • Bescherming tegen diefstal dankzij vacuümverpakking
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0