Identieke vacuümmachines worden aangeboden onder verschillende merknamen. Hoe kan dat?

Identieke vacuümmachines, verkocht onder een andere productnaam

U bent online op zoek naar een nieuwe vacuümmachine en merkt iets opmerkelijks op: een identieke vacuümmachine wordt aangeboden onder een andere productnaam en merk op een tweede website, terwijl de machines identiek zijn op de sticker en merknaam na. Hoe kan dit? Deze vraag bereikt ons bijna wekelijks in onze inbox.

Maak je niet ongerust
Allereerst, geen paniek, dit fenomeen is volkomen normaal. Een voorbeeld hiervan is de Laica PZ100, die ook wordt verkocht onder de namen Caso FastVac 500 & Domo DO331L.

Wanneer vacuümmachines worden geproduceerd in een fabriek, sluiten ze contracten of deals met verschillende merken. Doorgaans krijgt elke regio een specifiek model toegewezen. Zo krijgt bijvoorbeeld Caso toegang tot de verkoop in Duitsland, krijgt Laica toegang in Europa enzovoort. Soms vind je identieke apparaten terug in Amerika onder een andere naam, het kan zelfs zijn dat de stekker verschilt en de rest hetzelfde is, ze worden geproduceerd in dezelfde fabriek maar voor verschillende regio’s.

Hierdoor kan het voorkomen dat dezelfde vacuümmachines onder drie of meer verschillende namen beschikbaar zijn op het internet. Met name grote webshops zoals Bol.com en Amazon.nl kunnen dit fenomeen vertonen omdat ze een breder bereik en assortiment hebben, waardoor modellen uit verschillende regio’s onder één dak komen te staan.

Dit fenomeen doet zich overigens niet alleen voor bij vacuümmachines, maar bij verschillende categorieën, denk aan waterkokers, slowcookers, airfryers, tuin- en klusmateriaal enz…

Is de laagste prijs altijd de beste keuze?

Het kan voorkomen dat hetzelfde model onder drie verschillende prijzen per merk wordt verkocht. Hoewel u geneigd zou zijn om direct voor de laagste prijs te gaan, zijn er scenario’s waarin dit niet altijd de beste keuze is. Zo kunnen de inhoud van de verpakking, bijgeleverde accessoires, gratis vacuümzakken, garantie en klantenservice verschillen.

De modellen op onze website bieden uitstekende retour- en garantievoorwaarden en zijn van hoogwaardige kwaliteit. In ons geval is de Laica PZ100 een betrouwbaar merk dat gemakkelijk te benaderen is wat betreft garantie, en bovendien is de levertijd snel.

INFO: Bij sommige merken kan het tot wel twee jaar duren voordat een voorraad vacuümmachines wordt geleverd, wat ook gevolgen kan hebben voor de garantie. Dit toont aan dat de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is, niet enkel voor de consument maar ook voor de handelaar.

Op onze website kunt u altijd met vertrouwen kopen. De vacuümmachine die we bespreken en aanbevelen in onze Vacumeermachine Koopgids zijn topmodellen waar u zeker geen spijt van zult krijgen.

Soms komt het ook voor dat fabrikanten van vacuümmachines deals sluiten met specifieke webshops om alleen aan die bepaalde webshop in een regio te verkopen. Hierdoor zult u het model of product niet vinden op een andere webshop onder die naam.

Laica betrouwbaar merk
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
team productarchives
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0