Verschillende soorten vacuümmachines en hun aanbevolen toepassingen

Welke types vacuummachines zijn er?

Diverse situaties en taken vereisen verschillende benaderingen, waardoor niet elke vacuümmachine geschikt is voor elk project. Verscheidene factoren bepalen welk type vacuümmachine het meest geschikt is voor uw behoeften.

Voor thuisgebruik wordt een externe vacuümmachine aanbevolen. Dit type vacuümmachine is gemakkelijk te herkennen omdat de zak aan één zijde van het apparaat hangt. Onze website is gespecialiseerd in voornamelijk externe vacuümmachines voor thuisgebruik, maar biedt ook oplossingen voor professionele doeleinden.

Het voordeel van dit type is dat ze kostenefficiënter zijn dan bijvoorbeeld kamer-vacuümmachines, minder ruimte innemen op het aanrecht, en een esthetisch ontwerp hebben dat zorgvuldig is ontwikkeld met oog voor stijl.

Een tweede type zijn de kamer-vacuümmachines. Deze zijn doorgaans groter, zwaarder en geschikter voor professioneel en commercieel gebruik. Het voordeel van deze apparaten is dat ze op de lange termijn kosten besparen, aangezien het gebruik van gladde vacuümzakken goedkoper is dan gestructureerde vacuümzakken die worden gebruikt met een standaard vacuümmachine voor thuisgebruik.

Een ander voordeel is dat ze geschikt zijn voor het vacumeren van vochtige voedingsmiddelen en dat je dankzij de grote, zelfkoelende sealstrip continu kunt vacumeren zonder onderbrekingen, wat handig is als je veel zakken achter elkaar moet vacumeren. Het grootste nadeel is echter dat ze duurder zijn en aanzienlijk meer ruimte innemen en in de meeste gevallen zwaarder zijn.

 • Externe vacuümmachines in 2 types: Automatisch en Manueel
 • Kamer-vacuümmachine
 • Handvacuümmachine
 • Vacuümzakken met ritssluiting / stofzuiger
 • Foodsaver Freshsaver
 • Airtender of vacuümmachine in combinatie met vacuümcontainers

TIP: Externe vacuümmachines worden aanbevolen voor thuisgebruik. Houd er rekening mee dat vacuümmachines voor thuisgebruik alleen werken met gestructureerde vacuümzakken. Als je kosten wilt besparen op vacuümzakken (intensief vacumeren), raden we een kamer-vacuümmachine aan

Externe vacuümmachines in 2 types: Automatisch en Manueel

Externe vacuümmachines

Voor thuisgebruik en semiprofessioneel gebruik is een extern vacuümapparaat voldoende. Dit type vacuümsealer is te herkennen aan het feit dat de vacuümzak aan één zijde (aan de voorkant) van het apparaat hangt. Het voordeel van externe vacuümmachines is dat ze goedkoper zijn in aanschaf dan andere typen. Als je op zoek bent naar een vacuümmachine voor thuisgebruik, worden deze typen aanbevolen.

Let echter op dat de sealbreedte minimaal 28 cm moet zijn, zodat de meeste vacuümzakken gebruikt kunnen worden. Verder ook opgelet dat je een automatisch apparaat aanschaft. Met slechts 1 druk op de knop start het vacumeren en wordt nadien automatisch de zak dichtgelast. De Lava V100 & V200 zijn manueel en niet geschikt voor beginners. Gelukkig zijn de meeste vacuümmachine in onze koopgids volautomatisch.

 • Elegant design
 • Compact / Gemakkelijk op te bergen
 • Redelijk geprijsd
 • Voor thuisgebruik
 • 1, 2 of 3 dubbele verzegeling.
 • Minimale breedte van 28 cm aanbevolen
 • Werkt alleen met gestructureerde vacuümzakken
 • Onze website is gespecialiseerd in externe vacuümmachines.
 • Folierolhouder
 • Foodsaver, Wartmann, Caso en Lava behoren tot de topmerken in ons assortiment.
 • Mogelijkheid tot aansluiting van vacuümslang + vacuümcontainer
 • Minder geschikt voor vochtige voedingsmiddelen.
 • Ook professionele modellen beschikbaar
Toevoegen aan vergelijken
– 5%
Laica PZ200

Laica PZ200

 189,00
Toevoegen aan vergelijken
Budget
Wartmann WM-2112

Wartmann WM-2112

 79,00
Toevoegen aan vergelijken
Foodsaver FSV005

Foodsaver FSV005

 169,00
Toevoegen aan vergelijken
Professioneel
Lava V400

Lava V400 Premium

 899,00

Kamer-vacuümmachine

Voor commerciële doeleinden worden kamer-vacuümmachines aanbevolen. Als je intensief gaat vacumeren en kosten wilt besparen, kies dan voor dit type. Gladde vacuümzakken zijn uitsluitend compatibel met kamer-sealapparaten. Ze zijn goedkoper dan gestructureerde vacuümzakken. Als je dagelijks 100 zakken gebruikt, kun je zo al snel enkele duizenden euro’s per jaar besparen.

Het grootste struikelblok voor veel mensen is de aanschafprijs; reken op €1000 tot €5000 voor een duurzame, professionele kamer-vacuümmachine. Echter, dankzij gladde vacuümzakken kun je soms de aankoopprijs op jaarbasis terugverdienen, dus een argument om te overwegen en te investeren in een kamer-vacuümapparaat.

 • Commerciële doeleinden
 • Intensief gebruik
 • Zelfkoelende sealstrip
 • Geschikt voor het vacumeren van vochtige voedingsmiddelen.
 • Gladde vacuümzakken zijn goedkoper
 • Geschikt voor gladde vacuümzakken
 • Zwaarder en groter, dus niet geschikt voor thuisgebruik
 • Duur in aanschaf.
 • Herstelbaar in geval van defect
 • Krachtigere pomp kan een beter vacuüm creëren in de zak dan externe vacuümmachines.
Toevoegen aan vergelijken
Wartmann WM 2004-EC
Aanbieding
2 jaar geleden

Wartmann WM 2004 EC

 579,00
De beste robuuste vacuumkamer die we getest hebben. Ideaal voor vochtig voedsel te vacumeren. Geschikt voor professioneel gebruik. Geschikt voor alle vacuumzakken. Duidelijke display met handige functies.
Kamervacuümmachine

Handvacuümmachines

Als je snel vacuümcontainers of zakken wilt gebruiken, kan dit een voordelige oplossing zijn. Let echter op: je hebt speciale vacuümzakken nodig met een aansluiting voor de pomp. Foodsaver biedt verschillende handvacuümmachines in hun assortiment aan. Het nadeel is dat de pomp niet zo krachtig is en dat het niet kan sealen. Bovendien zijn de vacuümzakken geschikt voor de pomp veel duurder dan standaard vacuümzakken. Op de lange termijn kost het dus meer dan vacumeren met een externe of kamer-vacuümmachine.

Er zijn ook varianten zoals de Foodsaver Freshsaver. Dit is een compacte pomp die alleen met vacuümcontainers kan worden gebruikt.

Vacuümzakken met ritssluiting / stofzuiger

Als je kleding wilt vacumeren, kies dan voor vacuümzakken met ritssluiting, een pomp of een aansluiting voor de stofzuiger. Deze zijn relatief goedkoop in vergelijking met het aanschaffen van een grote vacuümmachine. De kosten kunnen oplopen tot €1500, omdat je een grote vacuümmachine nodig hebt om zakken van 40-60 cm te vacumeren.

Airtender of vacuümmachine in combinatie met vacuümcontainers

Toevoegen aan vergelijken
Duurzaam
foodsaver-fresh-700-1200-1800

Foodsaver Vacuumdoosset fresh 700 1200 en 1800ml

 42,95
Toevoegen aan vergelijken
wartmann-vacuumdoos-rond

Wartmann Vacuumdoos Rond 600ml

 14,90
Toevoegen aan vergelijken
Duurzaam
lava-vacuum-kom-staal_2_1

Lava-Bewaardoos RVS trio 1300 2500 4000 ml

 89,00
Toevoegen aan vergelijken
Duurzaam
foodsaver-fresh-2300

Foodsaver Vacuumdoos fresh 2300 ml

 29,95

Een andere optie is om geen vacuümzakken te gebruiken, maar alleen vacuümcontainers of -dozen. Deze kunnen worden aangesloten op de meeste externe vacuümmachines, handvacuümpompen en apparaten zoals een Airtender.

Het voordeel van vacuümcontainers is dat ze herbruikbaar zijn in tegenstelling tot vacuümzakken, waardoor je op de lange termijn kosten bespaart. Ze zijn echter alleen aanbevolen voor thuisgebruik of in de horeca waar voedsel snel wordt gebruikt. Containers zijn duurder in aanschaf dan vacuümzakken, maar je verdient het geld snel terug.

Een ander voordeel is dat je vochtige voedingsmiddelen en zelfs soep kunt vacumeren in een vacuümcontainer. In een gewone vacuümmachine mag geen vocht of vloeistof in de pomp komen, anders kan het apparaat beschadigd raken, vandaar dat vacuümcontainers hiervoor worden aanbevolen. Dankzij een vacuümcontainer kun je sneller marineren.

 • Geschikt voor vochtige voedingsmiddelen
 • Sneller marineren
 • Herbruikbaar
 • Op de lange termijn goedkoper dan vacuümzakken
 • Geschikt voor koelkast, vriezer en magnetron
 • Ook geschikt voor vaatwasser
 • Transparant, dus je kunt gemakkelijk zien wat er in de container zit.

TIP: Lees onze uiterst populaire koopgids voor thuisgebruik. Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van vacumeren, ga naar richtlijnen voor vacumeren.

verschillende soorten vacuummachines
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar van het jaar!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0