Waarvoor dient de Pulse-functie en STOP-knop?

Pulse-knop tijdens vacumeren

De Pulse-functie is een onmisbare functie die zeker niet mag ontbreken op jouw vacumeerapparaat. In normale omstandigheden maak je gebruik van de standaard vacumeerstartknop. Hiermee verwijdert het apparaat de lucht uit de zak en verzegelt deze vervolgens. De tijdsduur hiervan varieert doorgaans tussen de 10 en 20 seconden, afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat.

Dankzij de Pulse-functie heb jij volledige controle over het moment waarop het apparaat de luchtafzuiging uitvoert. Zolang je de pulseknop ingedrukt houdt, blijft de vacuümpomp actief. Zodra je de pulse-knop loslaat, stopt het apparaat onmiddellijk met het vacumeringsproces.

De pulse functie wordt aanbevolen wanneer je delicate, vochtige, of poederachtige producten wilt vacumeren. De vacuümpomp in een vacumeermachine is gevoelig en kan beschadigd raken als er stof of vloeistof in terechtkomt. Verder voorkomt de pulse-knop dat voedsel gecrushed of geplet wordt. Als je cake, brood of andere delicate voeding gaat vacumeren gebruik je de pulse-functie.

INFO: De Pulse-functie voorkomt dat er vloeistof of poeder in de pomp worden gezogen. Verder voorkomt het pletten van delicate voedingsmiddelen.

Op het moment dat je ziet dat er te veel vloeistof, kruimels, of poeder in de richting van de afdichtingsbalk dreigt te gaan, dien je de pulse-functie los te laten. Dit voorkomt dat het in de pomp wordt gezogen.

Wanneer je vochtig voedsel wilt vacumeren, raden wij enkele hulpmiddelen aan, zoals een vochtabsorberende strip of een vacuümbewaarcontainer. Voor vloeibare producten zoals soep of saus gelden andere richtlijnen, die je kunt vinden in onze blog over het vacumeren van vloeibare voedingsmiddelen.

Alle apparaten vermeld in onze Vacuumsealer Koopgids zijn uitgerust met een Pulse-functie. Enkele opvallende exemplaren, zoals de Laica PZ100 en Wartmann Elite, zijn bijzonder geschikt dankzij hun krachtige pomp en dubbele afdichting, waardoor ze de zakken effectief sluiten, zelfs als de inhoud vochtig is.

Pulse-knop vacumeren
Dankzij de pulse-functie heb je volledige controle over het vacuumproces.

STOP-knop als alternatief op pulse-functie.

Bijna alle aanbevolen vacumeermachines zijn uitgerust met een pulsfunctie. Niettemin kan het voorkomen dat sommige vacumeermachines niet over een pulsfunctie beschikken.

In de meeste gevallen bieden deze apparaten echter een alternatieve oplossing in de vorm van een STOP-knop. Deze knop functioneert op vergelijkbare wijze. Om te beginnen, drukt u op de Start-knop, waardoor de pomp begint met het onttrekken van lucht aan de zak. Zodra de gewenste mate van vacuüm is bereikt, drukt u op de STOP-knop, waarna het apparaat onmiddellijk stopt met vacumeren. Deze handeling voorkomt dat de inhoud van de zak wordt samengedrukt of dat vloeistoffen in de pomp terechtkomen.

Als uw vacumeermachine niet is voorzien van een pulsfunctie of STOP-knop, kan het raadzaam zijn om te overwegen een nieuwer model aan te schaffen.

Het is echter belangrijk op te merken dat kamer-vacumeerapparaten doorgaans geen pulsfunctie of STOP-knop hebben, aangezien deze machines een andere werkwijze hanteren en vooral geschikt zijn voor het vacumeren van vochtige voedingsmiddelen, waarvoor een andere aanpak vereist is.

STOP knop vacuummachine
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0