Hoeveel capaciteit moet de pomp van een vacuumapparaat hebben?

Vacuumpomp sterkte voor thuisgebruik vacumeren

Om een optimaal vacuum te verkrijgen is het van belang dat het apparaat over een goede pomp beschikt. De kracht van de vacuumpomp wordt uitgedrukt in “liter per minuut”.

De kracht die je nodig hebt hangt af waarvoor u het apparaat wil gebruiken. Als u sporadisch wil vacumeren voor thuisgebruik is een vacuumpomp met een kracht van 5 liter / minuut voldoende.

Het is belangrijk op te merken dat een krachtige pomp niet altijd de meest geschikte keuze is. Naast de capaciteit speelt de kwaliteit van de pomp een grote rol, evenals de bescherming tegen stof en vloeistoffen. Sommige modellen, zoals de Lava V300, beschikken over speciale filters om de pomp te beschermen. Kamervacuümapparaten zijn bijzonder geschikt voor het vacuümverpakken van vochtige levensmiddelen.

AANBEVELING: Voor thuisgebruik wordt een vacuümapparaat met een pompsterkte van 5 liter per minuut aanbevolen. Daarnaast is de kwaliteit van de afdichtingsstrip en het aantal afdichtingen van groot belang voor een succesvolle vacuümverpakking. Zelfs als uw apparaat over een krachtige pomp beschikt, is dit van weinig nut als de afdichting van matige kwaliteit is. Voor professionele doeleinden wordt aangeraden te kiezen voor een apparaat met dubbele of drievoudige afdichting om de kwaliteit te waarborgen, met name voor commercieel gebruik.

In onze tests is gebleken dat zelfs wanneer een apparaat aan bovengenoemde criteria voldoet, het nog steeds onhandig en lastig in gebruik kan zijn. Sommige vacuümapparaten vertoonden moeilijkheden bij het sluiten, produceerden piepende geluiden of waren niet in staat om te vacuümverpakken wanneer de inhoud een minimale hoeveelheid vocht bevatte.

Pomp capaciteit vacuummachine
Bij sommige professionele apparaten kan u de pompsterkte manueel instellen.

Vacuumpomp sterkte voor professionele doeleinde vacumeren

Voor professioneel gebruik wordt een pompsterkte van minimaal 15 liter per minuut aanbevolen om voldoende vacuüm te kunnen creëren. Een krachtigere pomp is met name nuttig bij opeenvolgende vacuümsessies, waarbij duurzaamheid van de pomp van groot belang is om te voorkomen dat deze binnen een jaar uitvalt of defect geraakt. Verder is het van belang dat het apparaat een zelfafkoelende verzegeling heeft voor opeenvolgende sessies. De meeste apparaten voor thuisgebruik moeten even afkoelende na enkele keren sealen.

AANBEVELING: Voor professioneel gebruik wordt een vacuümpomp met een capaciteit van minimaal 15 liter per minuut aanbevolen. Sommige professionele apparaten, zoals de Lava V500, zijn uitgerust met maar liefst drie krachtige pompen met een capaciteit van 20 liter per minuut, waarmee tot wel vier zakken tegelijkertijd kunnen worden vacuümverpakt. Deze apparaten worden doorgaans aangetroffen op werkplaatsen en worden niet alleen gebruikt voor voedingsmiddelen en kleding, maar ook voor het verpakken van elektronische producten onder beschermende atmosfeercondities.”

10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0