✅ Koop zo vers mogelijke vlees, kip of vis.
✅ Snijd het naar gewenste afmetingen. (liefst zodat het in de vacuumzak past of in een container. Let ook op met uitstekende botjes deze kunnen de vacuumzak beschadigen.
✅ Bereid de marinade en breng deze voorzichtig aan op het vlees, kip of vis. Dankzij marineren onder vacuum moet je er zeker niet te veel marinade op doen.
✅ Plaats het te marineren stuk in een Foodsaver vacuumcontainer. Zorg altijd voor minimaal 3 cm ruimte tussen de inhoud en het deksel van de container.
✅ Sluit de vacuumcontainer volgens de instructies (zie gebruikershandleiding) en bevestig de vacuumslang aan uw vacuummachine.
✅ Selecteer op uw vacuummachine de optie voor de vacuumcontainer, start het vacuumproces en activeer het. Als het proces gedaan is laat je de marinade intrekken ‘onder vacuum”.
✅ Laat de marinade gedurende 30 minuten “onder vacuum” intrekken. Indien uw apparaat een speciale marinadestand heeft, raadpleeg dan de handleiding en maak hier gebruik van indien beschikbaar.
✅ Na 30 minuten of na het voltooien van het marinadeprogramma kunt u het vlees, de kip of vis bereiden in de pan, grill of barbecue.
✅ Voor sous-vide bereiding, zorg ervoor dat uw sous-vide apparaat of waterbad de gewenste temperatuur bereikt en gebruik, zoals eerder vermeld, een geschikte sous-vide vacuumzak.
✅ Voor meer info ga naar onze richtlijnen vochtig voedsel vacumeren en vlees vacumeren.