Vacuum Verpakken Vlees

Waarom vlees vacumeren aanbevolen is

Het vacuum verpakken van vlees biedt diverse unieke voordelen. Het stelt je in staat om vlees langer te bewaren en voorkomt vriesbrand. Hoewel vriesbrand op zichzelf niet schadelijk is, kan het de smaak en textuur van het vlees negatief beïnvloeden, terwijl het vacuum verpakte vlees beter in staat is om zijn oorspronkelijke smaken te behouden. Dit komt doordat het vacuumproces voorkomt dat sappen verdampen, wat resulteert in malser en sappiger vlees.

Daarnaast brengt het vacuum verpakken van vlees hygiënische voordelen met zich mee, vermindert het de benodigde opslagruimte en minimaliseert het het risico op kruisbesmetting. Om vlees op de juiste wijze vacuum te verpakken, wordt het gebruik van een goede vacumeermachine sterk aanbevolen.

INFO: Rood vlees kan bij een gebrek aan zuurstof een donkerbruine kleur aannemen. Dit is volledig normaal en geen reden tot bezorgdheid. Na het openen van de verpakking is het raadzaam om de geur van het vlees te controleren. Indien u enige twijfel heeft over de versheid van het vlees, wordt het aanbevolen om het weg te werpen.

Wat voor soort vlees kan ik vacumeren?

Alle soorten vlees zijn geschikt voor vacuumverpakking. Sterker nog, het wordt ten zeerste aanbevolen om vlees te vacuumverpakken als u van plan bent om het gedurende langere tijd te bewaren. Hieronder vindt u een lijst van veelvoorkomende vleessoorten die u kunt vacuumverpakken:

 • Chipolata vacumeren
 • Gehaktballen vacumeren
 • Biefstuk vacumeren
 • Sate vacumeren
 • Kipreepjes vacumeren
 • Spek vacumeren

Voorbereiding

Het vacuum verpakken van vlees wordt beschouwd als de meest effectieve methode om vlees te conserveren. Het is van essentieel belang om de juiste stappen te ondernemen voor een optimale vacuumverpakking.

Bij de behandeling van grote stukken vlees is het raadzaam scherpe botten te verwijderen, aangezien deze de vacuumzak kunnen beschadigen tijdens het vacuumproces.

De optimale temperatuur om vlees te snijden is 4°C, aangezien gekoeld vlees gemakkelijker te hanteren is.

Doorgaans bevat vlees vocht, zoals bloed of sappen. Om te voorkomen dat vocht in de vacuumpomp terechtkomt, kan men gebruikmaken van een vochtabsorberende strip of de pulsfunctie. Een andere effectieve methode is het toepassen van een plooitechniek om te voorkomen dat vocht de pomp bereikt.

Het is tevens van groot belang ervoor te zorgen dat het werkoppervlak schoon is. Dit is cruciaal aangezien we het vlees willen vacuumverpakken en invriezen, en contact met bacteriën ten allen tijde willen vermijden

Hoelang kan ik vacuum verpakt vlees bewaren

De voornaamste reden om vlees te vacuumverpakken is om de houdbaarheid ervan aanzienlijk te verlengen. Vlees dat vacuum verpakt is, kan tot wel 10 dagen vers blijven wanneer bewaard in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. In de diepvries kan de houdbaarheid zelfs worden verlengd tot 18 maanden bij een temperatuur van -18°C. Voor gedetailleerde bewaartijden en richtlijnen met betrekking tot voedingsmiddelen, verwijzen wij u graag naar onze houdbaarheidstabel.

0
Maanden in Vriezer

De combinatie van vacuumverpakken en invriezen vormt één van de meest effectieve conserveringsmethoden. Hierdoor behoudt vlees zijn smaak en sappigheid en blijft het tot wel vijf keer langer houdbaar.

Vacumeren vlees
Voordelen van vlees vacumeren
 • Voorkomt vriesbrand
 • Minimaliseert het risico op kruisbesmetting
 • Verlengt de houdbaarheid tot wel vijf keer
 • Behoudt de sappigheid en malsheid van het vlees
 • Geschikt voor sous-vide bereiding
 • Optimaliseert de ruimte in uw vriezer
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
We hebben de Laica PZ100 meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het topmodel van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoek neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.

Belangrijke Aandachtspunten bij het Vacumeren van Vlees

 • Was grondig uw handen voorafgaand aan het vacumeren van het vlees.
 • Vacumeer uitsluitend vers vlees!
 • Als je dagelijks vlees bewerkt kan het verstandig zijn om een professionele vacuummachine aan te schaffen. Dankzij een dubbele verzegeling en krachtige pomp ben je altijd zeker dat de sluiting van voldoende kwaliteit is.
 • Het is tevens mogelijk om gekookt of gebakken vlees te vacumeren.
 • Wist u dat het mogelijk is om het marineren van vlees aanzienlijk te versnellen door gebruik te maken van een vacuumcontainer in combinatie met marinade? Binnen slechts 15 minuten kan het vlees volledig doordrenkt zijn met smaak.
 • Met behulp van speciale, sous-videbestendige vacuumzakken kunt u het vlees langzaam laten garen in zijn eigen sappen. Dit culinaire proces staat bekend als sous-vide en staat garant voor een echte delicatesse.
 • Vermijd ten allen tijde het gebruik van kleurmiddelen op het vlees tijdens het vacumeren.
 • Na gebruik, reinig zorgvuldig de randen van de vacuümmachine en vergeet niet de binnenkamer (waar de zak wordt geplaatst) grondig schoon te maken. Hygiëne is van essentieel belang bij het vacumeren van vlees.
 • Het is raadzaam om vacuumzakken te labelen wanneer u voedsel vacumeert. Vermeld hierop de inhoud en de datum van verpakking voor een helder overzicht. In de horeca wordt labelen zelfs ten zeerste aanbevolen bij het vacumeren van voedsel.
team productarchives
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0