Geopende Wijn Vacuum trekken – Tot 5 x langer houdbaar na openen dankzij vacuum dop

Hoe lang is wijn houdbaar na openen van de fles?

Bent u benieuwd hoelang uw wijn drinkbaar blijft na het openen van een fles? Wijnliefhebbers weten dat een geopende fles wijn meestal slechts enkele dagen goed blijft en tot maximaal 3 tot 5 dagen in de koelkast kan worden bewaard.

Het is zonde om flessen wijn weg te moeten gooien, vooral als ze nog halfvol zijn, vanwege verspilling. Gelukkig zijn er tegenwoordig methoden om geopende wijnflessen tot wel 5 keer langer te bewaren.

Over het algemeen geldt de regel dat oudere wijn beter smaakt, maar dit is alleen van toepassing op ongeopende flessen. Zodra een fles is geopend, komt de wijn in contact met zuurstof, waardoor niet alleen de wijn slecht wordt na enkele dagen, maar ook razendsnel de smaak verloren gaat. Het is zelfs aan te raden om een geopende fles wijn onmiddellijk na opening te consumeren, aangezien de aroma’s binnen enkele uren vervagen.

INFO: Wist u dat wijn snel zijn smaak en aroma verliest na opening? Door blootstelling aan zuurstof is wijn doorgaans slechts 3 dagen houdbaar na het openen van de fles. Gelukkig kunt u een geopende wijnfles vacuüm trekken met behulp van een vacuüm dop waardoor het tot 5 x langer houdbaar blijft.

Geopende Wijnfles Vacuüm Trekken

Het vacuüm trekken van een geopende wijnfles stelt u in staat om het oxidatieproces en smaakverlies te vertragen. Met behulp van een vacuüm dop kunt u de lucht bovenin de fles verwijderen, waardoor een vacuüm in de wijnfles wordt gecreëerd.

Het is eenvoudig: u vervangt de oorspronkelijke dop van de wijnfles door een vacuüm dop. Sluit de vacuümslang aan op een geschikte vacuümpomp of gebruik een Airtender vacuümset om de lucht uit de fles te verwijderen.

Toevoegen aan vergelijken
lava-flessensluiter
Aanbieding
2 jaar geleden

Lava Vacuum Flessenafsluiter 2 stuks

 7,90
Toevoegen aan vergelijken
Foodsaver-Flessenstop
Aanbieding
2 jaar geleden

Foodsaver Vacuum-Flessenstop 3 stuks

 9,95
Toevoegen aan vergelijken
wartmann-flessenstop-set
Aanbieding
2 jaar geleden

Wartmann Vacuum Flessenstop set van 3

 14,95
Wijn vacuüm Trekken

Na het vacuüm trekken kunt u de geopende fles tot 5 keer langer bewaren. Normaal gesproken kunt u een geopende wijnfles 3 tot 5 dagen bewaren, maar met behulp van een vacuüm dop kunt u deze tot wel 15 dagen in de koelkast bewaren.

Als u merkt dat uw wijn te lang heeft gestaan na opening, kunt u overwegen om de wijn te beluchten. Dit is vooral handig bij rode wijn, omdat beluchten de fruitige smaken versterkt die na opening kunnen vervagen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een Airtender Wijn Beluchter gebruiken. Dus, het weggooien van halfvolle wijnflessen behoort tot het verleden dankzij het vacuüm trekken van wijn.

Richtlijnen voor het Vacuüm Trekken van Wijn

✅ Om verspilling van wijn te voorkomen, is het aanbevolen om het vacuüm te trekken na het diner of zo snel mogelijk na gebruik. Het heeft weinig zin om de fles meerdere keren vacuüm te trekken na elke keer dat u wijn schenkt. Probeer dus zo snel mogelijk na het aperitief de wijn af te sluiten met een vacuüm dop.

Let op: Mousserende wijnen, schuimwijnen en champagne kunnen niet vacuüm getrokken worden. Deze dient u op dezelfde dag te consumeren. Er zijn echter hulpmiddelen beschikbaar om de bruis in champagne en schuimwijn te behouden.

✅ Een geopende wijnfles verliest zijn smaak en aroma’s al na enkele uren. Bij voorkeur consumeert u de fles wijn op dezelfde dag. Als u wijn overhoudt, gebruik dan een vacuüm dop om de smaak te behouden en de wijn langer te bewaren in de koelkast.

✅ Wijn onder vacuüm blijft tot 5 keer langer houdbaar na opening. Dus, als u normaal gesproken een geopende fles wijn 3-5 dagen kunt bewaren, verlengt het gebruik van een vacuüm dop de houdbaarheid tot wel enkele weken.

✅ Raadpleeg onze koopgids voor vacuümmachines als u flessen wilt vacuüm trekken met een vacuümslang en vacuümdoppen. Als u echter een Airtender vacuümset gebruikt, bespaart u aanzienlijk op kosten en kunt u tot 5 keer langer van geopende flessen wijn genieten.

✅ Vacuüm doppen zijn herbruikbaar en geschikt voor de vaatwasser.

✅ Bewaar een geopende fles wijn altijd in de koelkast.

TIP: Gezien de kosten van wijn, biedt het vacuüm trekken van wijn niet alleen geldbesparing, maar helpt het ook verspilling te voorkomen. Het is een verstandige investering die zowel uw portemonnee als het milieu ten goede komt.

10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0