Sneller Marineren “onder vacuum” – tot 50 keer versneld

Marineren van Vlees onder Vacuum

Vacumeermachines genieten populariteit onder jagers en enthousiaste thuiskoks die hun eigen vlees marineren. Traditioneel vergt het marineren van vlees, kip of vis tot wel 24 uur om de smaken volledig te laten doordringen voor optimale resultaten. Dit betreft meestal het aanbrengen van marinade op het gewenste stuk vlees, gevolgd door een periode van marineren in de koelkast.

In de gastronomie wordt echter een geavanceerde techniek gehanteerd, namelijk “marineren onder vacuum.” Dankzij deze innovatieve methode wordt de marinade tot wel 50 keer sneller geabsorbeerd. Door het wegnemen van lucht uit de verpakking wordt de marinade effectief in het vlees gedrukt. Deze benadering versnelt niet alleen het marineren, maar vereist tevens minder marinade, wat het proces efficiënter maakt.

TIP: Bij het marineren in een vacuumzak is het essentieel om te voorkomen dat marinade in de vacuumpomp terechtkomt, aangezien dit schade aan het apparaat kan veroorzaken. Gebruik een vacuumzak die geschikt is voor sous-vide, voorzien van een vochtabsorberende inlegstrip in combinatie met de puls-functie van uw apparaat.

Indien u frequent marineren tot een culinaire gewoonte maakt, raden wij het gebruik van vacuumcontainers zoals Foodsaver of Lava aan. Hiermee minimaliseert u de verspilling van vacuumzakken. Wij geven de voorkeur aan Foodsaver vacuumcontainers, aangezien deze nagenoeg compatibel zijn met alle vacuumapparaten voor thuisgebruik.

Voor sous-vide bereiding is het raadzaam de gemarineerde inhoud in een geschikte sous-vide vacuumzak te plaatsen, waarna deze direct in een waterbad kan worden ondergedompeld zodra de marinade voldoende is ingetrokken.

Vlees marineren in vacuumzak

Stappenplan voor Marineren onder Vacuum:

Stappenplan voor Marineren onder Vacuum:

✅ Koop zo vers mogelijke vlees, kip of vis.

✅ Snijd het naar gewenste afmetingen. (liefst zodat het in de vacuumzak past of in een container. Let ook op met uitstekende botjes deze kunnen de vacuumzak beschadigen.

✅ Bereid de marinade en breng deze voorzichtig aan op het vlees, kip of vis. Dankzij marineren onder vacuum moet je er zeker niet te veel marinade op doen.

✅ Plaats het te marineren stuk in een Foodsaver vacuumcontainer. Zorg altijd voor minimaal 3 cm ruimte tussen de inhoud en het deksel van de container.

✅ Sluit de vacuumcontainer volgens de instructies (zie gebruikershandleiding) en bevestig de vacuumslang aan uw vacuummachine.

✅ Selecteer op uw vacuummachine de optie voor de vacuumcontainer, start het vacuumproces en activeer het. Als het proces gedaan is laat je de marinade intrekken ‘onder vacuum”.

✅ Laat de marinade gedurende 30 minuten “onder vacuum” intrekken. Indien uw apparaat een speciale marinadestand heeft, raadpleeg dan de handleiding en maak hier gebruik van indien beschikbaar.

✅ Na 30 minuten of na het voltooien van het marinadeprogramma kunt u het vlees, de kip of vis bereiden in de pan, grill of barbecue.

✅ Voor sous-vide bereiding, zorg ervoor dat uw sous-vide apparaat of waterbad de gewenste temperatuur bereikt en gebruik, zoals eerder vermeld, een geschikte sous-vide vacuumzak.

✅ Voor meer info ga naar onze richtlijnen vochtig voedsel vacumeren en vlees vacumeren.

Als u nog niet over een vacumeerapparaat beschikt, raadpleeg dan zeker onze TOP 10 vacuummachines. Deze zijn allemaal uitgerust met een pulsfunctie en een vacuumslangoptie, waardoor ze geschikt zijn voor marinade.
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0