Soep vacumeren en invriezen

Soep vacuum verpakken richtlijnen

Het invriezen en vacuüm verpakken van soep vereist een specifieke benadering die aandacht vraagt. Het is vanzelfsprekend dat u soep niet rechtstreeks kunt vacuüm verpakken zonder de juiste stappen te volgen. Het vacumeren van soep op de gebruikelijke manier kan niet alleen schade aan uw apparaat veroorzaken, maar ook een rommelig resultaat geven. Het binnendringen van vloeistof in de vacuümpomp kan uw vacuümmachine beschadigen.

Om deze problemen te voorkomen, is het raadzaam om de soep vooraf in te vriezen. Hierdoor wordt de soep stevig en vast kan deze gemakkelijk worden vacuüm verpakt. Zorg ervoor dat er minstens 3 cm ruimte is tussen de afdichting en de bevroren soep om een goede afdichting te garanderen. Het vacuüm verpakken en invriezen van soep biedt verschillende voordelen.

INFO: Het vacumeren van soep helpt de smaak en kleur beter te behouden.

Hier zijn enkele richtlijnen voor het vacuüm verpakken van soep:

✅ De soep moet zo vers mogelijk zijn en volledig zijn afgekoeld voordat u deze vacuüm verpakt. Hoewel sommige kamervacuümmachines soep kunnen vacuüm verpakken zonder vooraf invriezen, wordt het toch aanbevolen om de soep eerst in te vriezen.

✅ Vries de soep in totdat deze voldoende vast is.

✅ Haal de bevroren soep direct uit de vriezer en vacumeer deze zonder te laten ontdooien.

✅ Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn voordat u begint met het vacuüm verpakken van de soep.

✅ Dankzij deze combinatie van vacuüm verpakken en invriezen blijft de soep tot 2 jaar houdbaar.

✅ Overweeg het gebruik van vocht absorberende strips bij het vacuüm verpakken van vloeibare of vochtige producten.

✅ Vouw de rand met de opening van de vacuümzak 3-5 cm om te voorkomen dat deze vochtig of nat wordt, omdat dit het afdichtingsproces kan verstoren. Als de bevroren soep in de vacuümzak zit plooi je de vouw terug in zijn oorspronkelijke staat.

✅ Plaats de zak rechtop en vul deze met de bevroren soep, waarbij u 3-5 cm ruimte laat tussen de soep en de opening.

✅ Gebruik de pulsfunctie van uw vacuümapparaat voor een beter resultaat bij het vacumeren van soep. Als je ziet dat er ijs of vocht naar boven komt laat je de puls functie los, het apparaat stopt onmiddellijk met vacumeren.

✅ Na het vacumeren plaatst u de vacuümzak met soep onmiddellijk terug in de vriezer. Ontdooi de soep niet en vries deze niet opnieuw in.

✅ IJsvormpjes kunnen handig zijn om de soep in te vriezen, zodat u deze later gemakkelijk in de vacuümzakken kunt plaatsen.

✅ Controleer na het vacumeren of de zak goed verzegeld is, als dit niet het geval is wordt het een knoeiboel bij ontdooien!

Raadpleeg onze richtlijnen voor het vacuüm verpakken van vochtig voedsel voor aanvullende informatie. Het gebruik van een hoogwaardige vacuümmachine met brede of dubbele afdichting wordt aanbevolen, vooral bij het vacuüm verpakken van vochtige producten zoals soep. Voor meer informatie en aanbevelingen kunt u onze Vacuümmachine Koopgids raadplegen.

Hoelang kan ik vacuum verpakte soep bewaren?

Vacuümverpakte soep blijft tot 2 jaar houdbaar in de vriezer op -18 graden Celsius. In de koelkast blijft het tot 10 dagen houdbaar. Controleer na het openen van de vacuümzak altijd op nare geurtjes en als het bitter proeft eet je het zeker niet op!

0
Maanden in Vriezer onder vacuum

Aanbeveling: De combinatie vacumeren en invriezen van soep verlengd de houdbaarheid tot wel 2 jaar.

Vacuümverpakte soep
Voordelen van soep vacumeren
  • Blijft tot 2 jaar houdbaar in de vriezer
  • Neemt minder plaats in de vriezer of koelkast
  • Soep verkleurt niet
  • Smaken blijven behouden
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0