Hoe gebruik je een vacuümpot of -container met een vacuümslang en werkt dit met elke vacuümsealer?

De voordelen van een vacuümpot of -doos ten opzichte van vacuümzakken

De voordelen van een vacuümpot of -doos ten opzichte van vacuümzakken zijn talrijk. Allereerst is er de kostprijs: vacuümzakken moeten herhaaldelijk worden aangeschaft en kunnen slechts eenmaal worden gebruikt, wat resulteert in meer afval en aanzienlijke lange-termijn-kosten.

In tegenstelling hiermee kan een vacuümcontainer één keer worden aangeschaft en jarenlang worden gebruikt. Bovendien voorkomt het pletten van voedsel tijdens het vacumeren, is het op lange termijn goedkoper dan vacuümzakken, herbruikbaar, versnelt het marineerproces, is het doorgaans universeel compatibel met een vacuümslang en maakt het rechtstreeks opwarmen van gerechten in de magnetron mogelijk.

 • Een vacuumcontainer koopt u 1 keer en kan u jaren gebruiken
 • Voorkomt pletten van voedsel tijdens het vacumeren
 • Goedkoper als vacuumzakken op termijn
 • Herbruikbaar
 • Snel marineren
 • Vacuumcontainers zijn meestal universeel compatibel met een vacuumslang
 • Je kan gerechten opwarmen rechtstreeks in de magnetron

INFO: De voordelen van een vacuümpot of -doos zijn dus duidelijk ten opzichte van vacuümzakken. Vooral bij het vacuüm verpakken van delicate voedingsmiddelen, zoals tomaten, soep of sla, is een vacuümpot of -container aan te bevelen, omdat vacuümzakken het risico met zich meebrengen dat het voedsel wordt samengedrukt.

Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van de pulsfunctie van het apparaat. Een vacuümcontainer behoudt echter altijd dezelfde vorm, ongeacht de hoeveelheid lucht die eruit wordt getrokken.

Welke apparaten hebben een optie voor een vacuümslang en zijn compatibel?

Bij de aanschaf van een vacuümmachine is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het apparaat een aansluiting heeft voor een vacuümslang, waarmee het kan worden verbonden met een vacuümpot of -container. Vooral bij de goedkopere vacuümmachines kan deze optie ontbreken. Ons advies is om altijd goed te letten op kwaliteit, omdat goedkoop vaak duurkoop is. Investeer liever iets meer in een duurzaam apparaat. Alle apparaten in onze TOP 10 hebben de mogelijkheid om een vacuümcontainer aan te sluiten.

Kamervacuümmachines hebben doorgaans geen optie voor een vacuümslang. Ons assortiment kamervacuümverpakkingsmachines is beperkt, omdat we ons voornamelijk richten op externe modellen die compacter zijn en zeer geschikt voor thuisgebruik. Een voorbeeld van een kamerverpakkingsapparaat is de Wartmann WM-2004, die dus niet geschikt is voor aansluiting op een vacuümcontainer.

Toevoegen aan vergelijken
– 5%
Laica PZ200

Laica PZ200

 189,00
Toevoegen aan vergelijken
Budget
Wartmann WM-2112

Wartmann WM-2112

 79,00
Toevoegen aan vergelijken
Foodsaver FSV005

Foodsaver FSV005

 169,00
Toevoegen aan vergelijken
Foodsaver FSV3190

Foodsaver FSV3190

 169,00

Welke eigenschappen heeft een goede vacuümcontainer?

Niet alle vacuümcontainers zijn duurzaam, vries- en hittebestendig. Een goede vacuümcontainer kan zowel in de koelkast als in de vriezer worden geplaatst. Let ook op of de vacuümpot magnetronbestendig is, zodat restjes rechtstreeks kunnen worden opgewarmd. Het schoonmaken mag ook geen probleem vormen als je een vacuümpot koopt die vaatwasserbestendig is.

Meestal zijn vacuümcontainers gemaakt van Tritan-materiaal bestendiger tegen verschillende externe factoren dan kunststof bewaardozen. Tritan is niet alleen BPA-vrij, maar ook robuust, kras-, geur- en kleurbestendig, en transparant zoals glas. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Foodsaver vacuümcontainers, die compatibel zijn met de meeste vacuümmachines, zoals Wartmann, Foodsaver, Laica en Lava.

 • Koelkastbestendig
 • Geschikt voor vriezer
 • Geschikt voor magnetron
 • Vaatwassersbestendig
 • Tritan
 • BPA-vrij
 • Geur, kleur en kras bestendig (tomatensaus)
Marineren onder Vacuum

Hoe versnel je het marineerproces met een vacuümcontainer?

Wat veel mensen niet weten, is dat dankzij een vacuümpot of -container het marineerproces tot wel 50 keer sneller kan verlopen. Het laten intrekken van vlees in de marinade gedurende 24 uur is dus verleden tijd. Omdat er geen lucht in de pot zit, wordt de marinade als het ware in het voedsel geperst, wat resulteert in een aanzienlijk snellere marinade-intrek-periode.

Hoe gebruik je een vacuümcontainer met slang?

 1. Het gebruik ervan is zeer eenvoudig. Sluit de vacuümslang aan op de vacuümmachine. Meestal bevindt de aansluiting zich aan de bovenkant van het apparaat. Soms kan de aansluiting ook langs de vacuümkamer zitten, aan de binnenkant waar u de vacuümzak plaatst.
 2. Nadat u de vacuümslang hebt aangesloten, verbindt u deze met de vacuümcontainer. Gewoonlijk bevindt de aansluiting zich bovenop het deksel van de vacuümcontainer.
 3. Plaats het voedsel dat u wilt bewaren in de vacuümpot, sluit het deksel en bevestig de vacuümslang.
 4. Op de vacuümmachine bevindt zich meestal een knop ‘canister’ of ‘vacuümslang’, waarmee u het vacuümproces via de slang start. Als het apparaat een pulsfunctie heeft, kunt u de knop indrukken totdat het gewenste resultaat is bereikt.
 5. Nadat de vacuümcontainer luchtvrij is, kunt u deze in de koelkast of vriezer bewaren. Raadpleeg de houdbaarheidstabel om te zien hoelang u voedsel kunt bewaren. Meestal geldt dit tot 2 weken in de koelkast. Let echter op, want de temperatuur en versheid van het eten kunnen de bewaartermijn beïnvloeden. Bovenstaande tijden zijn richtlijnen.
 6. Als het eten een nare geur heeft of er onsmakelijk uitziet, neem dan geen risico’s en gooi het weg. Na gebruik reinigt u de vacuümcontainer grondig.
 7. Koop een goede vacumeermachine met voldoende pompkracht.
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar van het jaar!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0