Delicate voeding vacumeren

Brood vacuum verpakken

Wanneer u brood of andere delicate voedingsmiddelen gaat vacuumverpakken, is het van essentieel belang ervoor te zorgen dat het vacuumproces de inhoud van de zak niet samendrukt.

Dit risico kan worden vermeden door gebruik te maken van de pulsfunctie, die doorgaans beschikbaar is op moderne vacuummachines. Dankzij de pulsfunctie heeft u volledige controle over het vacuumproces. Met andere woorden, zolang u de pulsknop ingedrukt houdt, wordt de lucht uit de vacuumzak gezogen. Zodra u de pulsknop loslaat, stopt het apparaat met vacuumzuigen.

Om delicate voedingsmiddelen zoals brood probleemloos te vacuum verpakken, plaatst u de zijde waar u gemakkelijk doorheen kunt kijken naar boven, zodat u te allen tijde duidelijk kunt zien of de inhoud te sterk wordt samengedrukt door het vacuum.

Laat de pulsknop los zodra u ziet dat er voldoende lucht uit de vacuumzak is verwijderd zonder dat er samendrukking heeft plaatsgevonden. De meeste moderne vacuumapparaten zijn uitgerust met een pulsfunctie. Als uw apparaat deze functie niet heeft, heeft het in de meeste gevallen wel een STOP-knop.

INFO: Als u van plan bent om brood of andere delicate voeding te vacumeren, zorg er dan zeker voor dat uw apparaat over een pulsfunctie beschikt. Hiermee behoudt u volledige controle over het vacuumproces en kunt u het samendrukken van de inhoud voorkomen.

U start het vacuumproces en zodra u ziet dat er voldoende vacuum in de zak is, drukt u op de STOP-knop. Het apparaat stopt onmiddellijk en de inhoud wordt niet samengedrukt. Let echter op met goedkope modellen, aangezien deze soms zowel geen puls- als STOP-functie hebben. De apparaten die we bespreken in onze vacuummachine koopgids zijn allemaal voorzien van een pulsfunctie en de optie voor een vacuumslang.

Brood vacumeren

Richtlijnen voor het vacuum verpakken van delicate voedingsmiddelen:

✅ Gebruik altijd zo vers mogelijke voedingsmiddelen, in dit geval brood of gebak. Als uw cake of brood nog warm is, laat het dan eerst afkoelen voordat u het vacuum verpakt.

✅ Bij het vacuum verpakken van brood of gebak, laat een ruimte van minimaal 6 cm tussen het brood en de verzegelingsbalk. Hiermee voorkomt u dat kruimels of gebak in de pomp worden gezogen, wat schade aan het apparaat kan veroorzaken.

✅ We raden af om poederachtige stoffen te vacuum verpakken, omdat deze rechtstreeks in de pomp kunnen worden gezogen en tot defecten kunnen leiden.

✅ Gebruik de pulsfunctie of STOP-functie van uw apparaat om het samendrukken van voedingsmiddelen te voorkomen.

✅ Was altijd uw handen voordat u voedingsmiddelen vacuum verpakt.

✅ We adviseren om de ‘moist’ functie, oftewel de vochtige voedsel functie, van de meeste apparaten te vermijden, omdat deze nog steeds de inhoud kan samendrukken. Gebruik dus altijd de puls- of STOP-functie wanneer u delicate voedingsmiddelen wilt vacuum verpakken.

Welke voedingsmiddelen pulsfunctie?

De pulsfunctie wordt niet alleen gebruikt voor het vacuumverpakken van brood en gebak, maar ook voor poederachtige voedingsmiddelen, vers vlees waar meestal nog sap in zit, bereide gerechten en vochtige groenten zoals tomaten. In het geval van deze laatste wordt de pulsfunctie gebruikt omdat de voeding vocht bevat en de pomp kan beschadigen. Lees meer over het vacuum verpakken van vochtig voedsel.

  • Brood
  • Gebak
  • Vlees
  • Vochtig voedsel
  • Bereide gerechten
  • Poederachtige voedingsmiddelen

Onderstaande sealers hebben een pulsfunctie en zijn geschikt om delicate voeding zoals brood te vacumeren.

10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
team productarchives
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0