Enkele, Dubbele of Driedubbele lasnaad voor Verzegeling

Aantal Lasnaden (Verzegelingstrips)

Bij de aanschaf van een vacuümmachine zijn naast de breedte en het merk, het type en het aantal lasnaden van groot belang. De meerderheid van de vacuümmachines voor thuisgebruik en goedkopere budgetmodellen beschikt over een enkele sealnaad, ook wel lasnaad of verzegeling genoemd.

De door ons aanbevolen vacuümmachines voor thuisgebruik zijn uitgerust met een uitstekende verzegeling. Echter, in de praktijk blijkt een dubbele verzegeling effectiever te zijn bij het vacumeren van vochtig voedsel. Door het feit dat vochtig voedsel de sealbalk nat maakt, kan een vacuümmachine met slechts één verzegeling vaak de zak niet voldoende luchtdicht afsluiten.

Vooral bij producten zoals olijven en grote stukken vlees wordt ten minste een semiprofessionele sealer met minimaal twee sealnaden aanbevolen.

Voor commerciële doeleinden is een dubbele of driedubbele lasnaad de standaard. Dit biedt meer zekerheid naar de klant toe, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de verzegeling niet onderbroken is en van hoogwaardige kwaliteit blijft. In dergelijke gevallen is het raadzaam geen enkel risico te nemen.

Zelfkoelende sealstrip

De meeste vacuümmachines met een enkele sealnaad voor thuisgebruik vereisen enige afkoeltijd na elk gebruik. Indien echter intensief gebruik en aansluitend sealen in hoog tempo gewenst is, is het van essentieel belang een professionele vacuümmachine aan te schaffen. Dankzij de zelfkoelende sealstrip en meerdere lasnaden zijn deze geschikt voor continu gebruik, tot wel 1000 keer achter elkaar, afhankelijk van het model. Zo kan de Laica PZ200 bijvoorbeeld tot 100 zakken achter elkaar sealen zonder tussentijds af te koelen.

Duurzame professionele vacuümmachines zoals de Lava V.300 Premium en Lava V.350 zijn geschikt voor massaal sealen en kunnen tot wel 1000 zakken achter elkaar vacumeren. Uiteraard gaan deze modellen gepaard met aanzienlijk hogere kosten in vergelijking met reguliere vacuümmachines.

Toevoegen aan vergelijken
Professioneel
Lava V350

Lava V.350

 799,00
Toevoegen aan vergelijken
Duurzaam
Lava V300 Black

Lava V300 Black Premium

 489,00
Toevoegen aan vergelijken
– 5%
Laica PZ200

Laica PZ200

 189,00
Toevoegen aan vergelijken
Duurzaam
Wartmann WM2007 EL

Wartmann WM-2007 EL

 299,00

LET OP: Bij goedkopere modellen voor thuisgebruik is het raadzaam 1 tot 2 minuten rust tussen elke sealbeurt te laten, aangezien het apparaat moet afkoelen. Oververhitting van de lasnaad kan de levensduur van het apparaat verkorten.

Extra brede enkele verzegeling

Een ander type zijn de extra brede (1 cm) lasnaden. Hoewel dit slechts één enkele sealnaad betreft, is deze aanzienlijk breder dan normaal en vergelijkbaar met een dubbele of driedubbele verzegeling. Voorbeelden hiervan zijn de robuuste Wartmann Elite WM-2007 en de kamersealer Wartmann WM-2004. Deze zijn minder geschikt voor thuisgebruik vanwege hun omvang en gewicht, maar genieten populariteit in de horeca en bij slagers.

Vervangen van Teflonband

Bij sommige vacuümmachines, zoals die van Lava, Foodsaver en Wartmann, is het mogelijk de Teflonband op de sealnaad afzonderlijk af te stellen. Na intensief gebruik kan de oude Teflon tape beschadigd raken, wat de kwaliteit van de seal verminderd en de Teflonband kan beschadigen. Dit kan onder andere gebeuren doordat etensresten na verloop van tijd kunnen inbranden.

Indien je een ander model hebt, bestaat de mogelijkheid om met een universele PTFE tape zelf de Teflonband te vervangen. Het is echter van groot belang de stekker altijd uit het stopcontact te trekken en deze handeling alleen uit te voeren indien je hier ervaring mee hebt. Bij twijfel is het raadzaam dit door een expert te laten uitvoeren of contact op te nemen met de klantenservice van het merk van je vacuümmachine.

Reserve rubberen afdichting

Naast de Teflontape kan het ook voorkomen dat de zwarte rubberen afdichting minder goed functioneert. In dat geval is het bij sommige merken, waaronder de Lava-toestellen, mogelijk deze bij te bestellen. Let wel, de afmetingen hiervan zijn uniek voor elk toestel, dus niet bij elke vacuümmachine kan dit onderdeel worden vervangen.

Kies voor een professioneel toestel zoals de Lava-modellen als je gedurende 10-20 jaar zekerheid wilt hebben met betrekking tot de prestaties van je apparaat!

Lasnaad Lava

Voor thuisgebruik is een vacuummachine met één enkele sealstrip voldoende. Als je vochtig voedsel wil vacumeren wordt een vocht absorberende strip aanbevolen.

10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0