Hoe werkt een vacuummachine?

Hoe functioneert een vacumeermachine?

Een vacuummachine is een apparaat dat het vacuum verpakken automatiseert door middel van een vacuumpomp, en lasnaad. Het apparaat zuigt eerst de lucht uit de zak waardoor het een “vacuum” creëert. Dankzij een omgeving zonder lucht krijgen bacteriën geen kans om te groeien en wordt bederf van voedsel dramatisch afgeremd.

Na het vacuum trekken last het vacuumapparaat de vacuumzak dicht dankzij een enkele of dubbele sealnaad. Hierdoor kan er geen lucht meer in de zak komen en blijft de de inhoud beschermt en onder vacuum.

Lees meer tips en info over vacumeren.

Het hoofddoel van vacuümverpakken is het minimaliseren van zuurstof in de ruimte waarin het voedsel zich bevindt, zoals een vacuümzak of vacuümcontainer. Bacteriën hebben zuurstof nodig om zich te vermenigvuldigen, en zonder zuurstof blijft het voedsel langer houdbaar.

INFO: Na het vacuümzuigen blijft er altijd wat zuurstof of lucht in de vacuümzak of container. Het is niet mogelijk om een volledig vacuüm te creëren met een vacumeermachine. Moderne vacumeermachines zijn echter krachtig en efficiënt genoeg om een effectief vacuüm te creëren dat de houdbaarheid aanzienlijk verlengt.

Gebruik van een Vacumeermachine:

  1. Plaats het apparaat op een vlak oppervlak.
  2. Steek de stekker in het stopcontact; het apparaat is nu klaar voor gebruik.
  3. Open het apparaat en plaats een vacuümzak in de vacuümkamer.
  4. Sluit het apparaat en raadpleeg de gebruikershandleiding bij twijfel.
  5. Nadat het apparaat voldoende gesloten is, drukt u op de Start-knop.
  6. Meestal heeft het apparaat een start- of vacuüm+seal-knop, die alles automatiseert, zodat u niets meer hoeft te doen.
  7. De vacumeermachine start met vacuümzuigen en sluit vervolgens de zak af. Let op: de seallas kan na gebruik nog heet zijn, raak deze niet meteen aan; laat het eerst afkoelen.
  8. Controleer de vacuümzak: is deze volledig gesloten? Zijn er openingen? Is er voldoende vacuüm gecreëerd? Als dat het geval is, kunt u voedsel 5 tot 10 keer langer bewaren wanneer het vacuüm is verpakt.
10
vacumeermachine
Laica PZ100 Winnaar 2023
Een semiprofessionele vacuummachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die concurrentie biedt aan toonaangevende modellen zoals de Foodsaver FSV005. Voorzien van een dubbele lasnaad, optie vacuümslang, een krachtige pomp en duurzame afdichting.
De Laica PZ100 is meermaals onderworpen aan grondige tests op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Winnaar 2024!
9.5
vacumeermachine
De FSV005 is één van de populairste vacuummachines ooit. Sinds 2017 een plek in onze TOP 10! Met zijn tijdloze design een blikvanger in elke keuken. Dankzij de pulsfunctie geschikt voor delicate voedingsmiddelen te vacumeren. Let op minder geschikt voor vochtig voedsel!
Zoek je een betrouwbare vacuummachine? Zoek dan niet verder. De FSV005 is tot op heden het vlaggenschip van Foodsaver.
10
vacumeermachines
Met een aantrekkelijk prijskaartje, een elegant design en handige functies zoals de stop- en pulsfunctie. Klanten prijzen de Wartmann WM-2112 voor zijn gebruiksgemak en geïntegreerde folierolhouder.
Als je een budget vacuummachine zoekt neem dan een kijkje naar de Wartmann WM-2112. Compact, mooi design en handig in gebruik.
Hoe werkt een vacuummachine?

Functies van een Vacumeermachine:

Een hoogwaardige vacumeermachine biedt diverse handige functies, waaronder vacuum en sealkracht maar ook een enkel seal functie en zeker de optie vacuumslang mag niet ontbreken want hiermee kan je een vacuumcontainer mee aansluiten. Volgende eigenschappen waar je zeker rekening mee moet houden:

• Enkel sealen
• Optie Vacuumcontainer
Pulse functie
Vochtig voedsel functie
• Stop-Knop
• Folierolhouder
• Geïntegreerde cutter
• Verlichting
• Hoeveelheid sealnaden (1-2-3)
• Instelbare vacuumsterkte
• Instelbare sealsterkte
• Kracht in liter per minuut van de pomp.
• De sealbreedte van het apparaat.
• Het design
• Geschikt voor professioneel gebruik?
• Extern of kamer vacuumapparaat.
• Afneembaar snoer
• Neemt het apparaat veel plaats op het aanrecht?
• Prijs, is het te goedkoop om kwalitatief in orde te zijn?

Verschillende Type Vacumeermachines:

De aanbevolen vacumeermachines voor thuisgebruik zijn externe vacumeermachines, te herkennen aan de zak die aan één kant buiten het apparaat hangt. Deze zijn betaalbaar, snel en meer dan voldoende voor thuisgebruik. Onze website richt zich voornamelijk op vacumeermachines voor thuisgebruik. Gebruik gestructureerde of reliëf vacuumzakken voor deze apparaten, gladde vacuumzakken zijn niet compatibel.

Kamervacuümapparaten werken alleen met gladde vacuumzakken. Deze zijn grotere, professionele apparaten die geschikt zijn voor frequent gebruik en het vacuüm verpakken van vochtig voedsel en soep.

team productarchives
Product Expert bij 

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor vacuumsealers.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vacuumsealers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0